The Survival Podcast Forum

Site Suggestions, Support and Resources => Tech Support and Forum Bugs => Topic started by: Mr. Bill on October 14, 2019, 04:48:51 PM

Title: Yes, I broke the forum today
Post by: Mr. Bill on October 14, 2019, 04:48:51 PM
Sorry about that.  Forum was probably malfunctioning for 2 or 3 hours.

The cause: I added a cache plugin to Jack's blog. :pissed:

WHY does a Wordpress cache affect a not-Wordpress forum?  Probably because the forum is in a subdirectory under the blog's URL.  Anyway, we're functional again (I think), and I'll do some research before I re-enable that stupid cache.
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: iam4liberty on October 14, 2019, 04:55:13 PM
Dont beat yourself up over it.  You are doing a fine job.  Word Press plugins are becoming an issue everywhere.
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: Mr. Bill on October 14, 2019, 05:02:41 PM
Thanks.  There's a workaround, I'm sure -- I just don't know what it is yet.

When the forum was set up 11 years ago, it probably ought to have gone in its own domain or subdomain.  It would be hard to undo that decision today.  So I'm hoping there's something in the cache plugin settings, or maybe something we can do in .htaccess, that will eliminate this conflict.  Anyway, that's research for another day.  Time to go make a meatloaf.
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: surfivor on October 15, 2019, 12:08:21 AM
My first web development job was doing WordPress, integration of plugins and php. I prefer Ruby on Rails or JavaScript frameworks like react.js. I didn’t enjoy the php days so much
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: Mr. Bill on October 15, 2019, 09:14:23 AM
It would be an interesting project to replace Jack's galaxy of websites with a unified custom-designed system.  And by "interesting project" I mean "team of six programmers working for six months and squashing bugs for another six months, while Mr. Bill has fled to Antarctica".

I probably found the workaround for the cache bug (there's an "exclude" list that is going to need about 4 dozen items listed).
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: Mr. Bill on October 22, 2019, 06:41:53 PM
I set up the fix for the problem, and it didn't fix the problem and broke the forum again.  Currently communicating with the cache plugin's author.

I may be doing some experiments over the next few days, and the forum will probably break for 2 or 3 minutes at a time while I'm doing that.  Apologies in advance.  If something doesn't work, try again in a few minutes.
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: Stwood on October 23, 2019, 08:05:33 AM
 :popcorn:
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: Mr. Bill on March 19, 2020, 07:53:39 AM
Sorry about that.  Forum was probably malfunctioning for 2 or 3 hours.

The cause: I added a cache plugin to Jack's blog. :pissed:

The faulty cache plugin has been disabled since October.

Then yesterday evening, Archer discovered it and said "I wonder what happens if we turn this on?"

 :facepalm:

Anyway, that's why the forum was broken for a few hours late yesterday.

(But also, Archer rescued the site from massive slowdowns a few days ago.  We were under attack AGAIN from mysterious unknown parties, and he blocked the evildoers.  So, hats off for that fix!)
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: Bradbn4 on March 19, 2020, 08:02:51 AM
Good work finding the problem and fixing it....

Just like the saying "Earl, hold my beer"; "I wonder what does this do or why it is not running" can lead to interesting times.
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: Stwood on March 19, 2020, 08:44:18 AM
Never noticed. Must have happened yesterday while I was off.
Title: Re: Yes, I broke the forum today
Post by: Carver on March 19, 2020, 09:19:50 AM

:-*